fbpx

Gondola Brzeće – Mali Karaman Kopaonik – Cena karata

Gondola Brzeće

Gondola Brzeće, Kopaonik – Izgradnja gondole na Kopaoniku koja je započeta juna 2020. godine privedena je kraju. Gondole Brzeće – Kopaonik  svečano je otvorena 12. februar 2021. 

Ubrzo nakon što je Gold Gondola Zlatibor krenula sa radom, sve ljubitelje zimskih sportova i odmora na planini je obradovala vest da gondola Brzeće počinje sa radom početkom 2021. godine. Gondola će obogatiti turističku ponudu, ali i omogućiti brži razvoj samog Brzeća.

Gondola Brzeće – Kopaonik

Gondola Brzeće – Mali Karaman prati trasu dosadašnje žičare Bela Reka 1 I Bela Reka 2. Na trasi se nalaze dve međustanice, Kamarište i Bele Reka 2, dok će izlazna stanica biti Mali Karaman. Nekadašnja zastarela žičara je uklonjena, a savremen tip žičare sa kabinama- gondola je postavljena.

Na ovakav projekat se dugo čekalo i svi se radujemo što će podnožje Kopaonika biti direktno povezano sa vrhom planine. Verujemo da će ovo značajno uticati na razvoj turizma u opštini Brus i ostalih manjih mesta sa ove strane Kopaonika.

Trasa gondole i trajanje vožnje

Dužina gondole je 3.741 metar a savladana visinska razlika je 843 metra. Gondola ima 28 stubova od kojih je najviši visok 51m.

Trajanje vožnje od Brzeća do Malog Karamana će, u zavisnosti od vetra i opterećenosti, biti između 12 i 15 minuta.

Svaka kabina ima kapacitet od 10 putnika, a planirano je da za jedan sat godnola preveze oko 1600 putnika.

Gondola Brzeće Mali Karaman Kopaonik
Izvor: Skijališta Srbije

Cena karte

Kako je najavljeno iz Skijališta Srbije, ove godine se neće menjati cene ski-pasa na Kopaoniku, u odnosu na prethodne sezone.  Ski-pas uključuje i vožnju gondolom Brzeće-Mali Karaman.

Cena karte za pojedninačnu vožnju gondolom:

Odrasli : 1000 dinara

Deca: 600 dinara

Seniori: 800 dinara

Gde se nalazi Brzeće?

Brzeće je turističko naselje na padinama Kopaonika i pripada opštini Brus. Infrastruktura u Brzeću je u velikoj meri razvijena, a u planu su i novi projekti za razvoj ovog dela Kopaonika. Dužina puta Brzeće – Kopaonik je 14 km. Izgradnjom gondole Brzeće, Kopaonik i njegove ski staze će postati dostupnije turistima čiji je izbor za smeštaj na Kopaoniku baš Brzeće.

Ukoliko vas zanimaju apartmani i vikendice u Brzeću, ili generalno smeštaj na Kopaoniku na našem sajtu možete pronaći pravi smeštaj za Vas.

Slični tekstovi

Gold-gondola-Zlatibor-pogled-na-tornik-i-jezero

Gold gondola Zlatibor – cena karte – radno vreme

Mnogi zaljubljenici u ovu planinu nestrpljivo su čekali da se završavi izgradnja gondole na Zlatiboru. Najveća investicija opštine Čajetina, gondola Zlatibor, je…

Vidi još

Priključite se diskusiji

Potraži
0 Odrasli
0 Deca
Ljubimci
Struktura
Cena
Pogodnosti
Sadržaj

Uporedite smeštaje

Uporedi