fbpx

Gondola Brzeće – Mali Karaman Kopaonik – Cena karata

Gondola Brzeće

Gondola Brzeće, Kopaonik – Izgradnja gondole na Kopaoniku koja je započeta juna 2020. godine privedena je kraju. Gondole Brzeće – Kopaonik  svečano je otvorena 12. februar 2021. 

Ubrzo nakon što je Gold Gondola Zlatibor krenula sa radom, sve ljubitelje zimskih sportova i odmora na planini je obradovala vest da gondola Brzeće počinje sa radom početkom 2021. godine. Gondola će obogatiti turističku ponudu, ali i omogućiti brži razvoj samog Brzeća.

Gondola Brzeće – Kopaonik

Gondola Brzeće – Mali Karaman prati trasu dosadašnje žičare Bela Reka 1 I Bela Reka 2. Na trasi se nalaze dve međustanice, Kamarište i Bele Reka 2, dok će izlazna stanica biti Mali Karaman. Nekadašnja zastarela žičara je uklonjena, a savremen tip žičare sa kabinama- gondola je postavljena.

Na ovakav projekat se dugo čekalo i svi se radujemo što će podnožje Kopaonika biti direktno povezano sa vrhom planine. Verujemo da će ovo značajno uticati na razvoj turizma u opštini Brus i ostalih manjih mesta sa ove strane Kopaonika.

Trasa gondole i trajanje vožnje

Dužina gondole je 3.741 metar a savladana visinska razlika je 843 metra. Gondola ima 28 stubova od kojih je najviši visok 51m.

Trajanje vožnje od Brzeća do Malog Karamana će, u zavisnosti od vetra i opterećenosti, biti između 12 i 15 minuta.

Svaka kabina ima kapacitet od 10 putnika, a planirano je da za jedan sat godnola preveze oko 1600 putnika.

Gondola Brzeće Mali Karaman Kopaonik
Izvor: Skijališta Srbije

Cena karte

Kako je najavljeno iz Skijališta Srbije, ove godine se neće menjati cene ski-pasa na Kopaoniku, u odnosu na prethodne sezone.  Ski-pas uključuje i vožnju gondolom Brzeće-Mali Karaman.

Cena karte za pojedninačnu vožnju gondolom:

Odrasli : 1000 dinara

Deca: 600 dinara

Seniori: 800 dinara

Gde se nalazi Brzeće?

Brzeće je turističko naselje na padinama Kopaonika i pripada opštini Brus. Infrastruktura u Brzeću je u velikoj meri razvijena, a u planu su i novi projekti za razvoj ovog dela Kopaonika. Dužina puta Brzeće – Kopaonik je 14 km. Izgradnjom gondole Brzeće, Kopaonik i njegove ski staze će postati dostupnije turistima čiji je izbor za smeštaj na Kopaoniku baš Brzeće.

Ukoliko vas zanimaju apartmani i vikendice u Brzeću, ili generalno smeštaj na Kopaoniku na našem sajtu možete pronaći pravi smeštaj za Vas.

Slični tekstovi

Gold-gondola-Zlatibor-pogled-na-tornik-i-jezero

Gold gondola Zlatibor – cena karte – radno vreme

Mnogi zaljubljenici u ovu planinu nestrpljivo su čekali da se završavi izgradnja gondole na Zlatiboru. Najveća investicija opštine Čajetina, gondola Zlatibor, je sada najduža gondola na svetu (panoramska) i kao takva će privući veliki broj turista. Zlatibor je već naša najposećenija planina koja nudi mnoštvo sadržaja, a gondola će svakako dodatno obogatiti turističku ponudu ovog kraja.

Ako tražite smeštaj na Zlatiboru, na našem sajtu vas očekuje veliki izbor apartmana, vikendica i brvnara. Mi vam otkrivamo najznačanije informacije o Gold gondoli na Zlatiboru.

Gold-gondola-Zlatibor-pogled-na-tornik-i-jezero
Foto: goldgondola.rs

Gondola Zlatibor – Cena karte

Cene ulaznica:

  • Odrasli: 1200 din
  • Deca: 650 din
  • Deca do 6 godina u pratnji odrasle osobe: besplatno
  • Grupne karte: 1000-1100 din

Cene ulaznica za stanovnike opštine Čajetina: 

  • Odrasli: 500
  • Deca: 350
Cena zakupa cele kabine
  • 7.000,00 RSD (predviđeno za maksimalno 5 osoba)

Radno vreme:

Prodaja karata 9:00 – 17:00

Prva vožnja: 9  sa početne stanice

Poslednja vožnja sa početne stanice startuje u 17:00 h, a poslednja vožnja sa krajnje stanice u 18:00 h.

Trasa gondole – kuda prolazi gondola

Početna tačka gondole je u centru Zlatibora.
Međustanica je nekoliko kilometara od Zlatiborskog naselja, kod Ribničkog jezera.
Završna stanica je planinski centar Tornik.
 
Trasa gold gondola Zlatibor
Izvor goldgondola.rs

Šta je gondola?

Gondola je zapravo tip žičare kod kojeg se transport putnika vrši pomoću kabina koje su okačene o metalne kablove. Iako nam je prva asocijacija na gondole Venecija i njeni čamci za plovidbu kanalima, izraz gondola se odomaćio i kao ime za kabinski tip žičare.

Koliko je dugačka gondola na Zlatiboru?

Dužina gondole na Zlatiboru je čak 9 km, što je čini najdužom panoramskom gondolom na svetu. Spaja centar Zlatibora sa vrhom Tornik, a međustanica se nalazi kod Ribničkog jezera, gde je planirana izgradnja Novog Zlatibora.

Koliko traje vožnja gondolom?

Trajanje vožnje gondolom je 25 minuta tokom kojih ćete moći da uživate u panoramskom razgledanju prelepih zlatiborskih predela.

Kako izgleda gondola na Zlatiboru?

Gondola od centra Zlatibora do Tornika prelazi visinsku razliku od 531 metara, a visina stubova se kreće od 7 pa sve do 30 metara, u zavisnosti od konfiguraceje terena. Rastojanja između stubova se kreću od 160 do 450 metara.

Planirani kapacitet Gold gondole je 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta, dok je maksimalni kapacitet gondole 1.000 putnika po satu. Zbog trenutne epidemiološke situacije, biće dozvoljena 4 putnika po kabini.

gondola zlatibor

Mere zaštite

U skladu sa preporukama o sprečavanu širenja korona virusa, svi korisnici gondole moraju obavezno koristiti zaštitne maske na svom licu prilikom pristupanja, silaska i korišćenja gondole za prevoz.

Pored nošenja maski, putnici će se pridržavati i ostalih Covid procedura, kao što je fizička distanca od minimum 1.5 m kako u redu za čekanje na ulaz u kabinu gondole, tako i u redu za kupovinu karata.

Vidi još

Priključite se diskusiji

Potraži
0 Odrasli
0 Deca
Ljubimci
Struktura
Cena
Pogodnosti
Sadržaj

Uporedite smeštaje

Uporedi