fbpx

Gde na odmor u Srbiji

Ukoliko je Vaš odgovor na pitanje ”Gde na odmor?” Srbija, možemo da kažemo da ste doneli dobru odluku. Srbija je zemlja koja poseduje prelepu prirodu, nekomercijalizovana mesta sa dušom, kulturno-istorijske spomenike, ali i ukusnu hranu i ljubazne domaćine.

Ako ste u dilemi gde otići na odmor u Srbiji, mi smo tu da vam predložimo neke dobre ideje za odmor u Srbiji.

Odmor na planinama u Srbiji

Odmor na planini je često prva opcija ljubitelja prirode, čistog vazduha, planinarenja, skijanja i zimovanja u Srbiji. Odlučiti se za jednu planinu nije nimalo lak zadatak, a svaka je posebna i lepa na svoj način.

Zlatibor se može pohvaliti raznovrsnim sadržajem na planini. Kopaonik je nacionalni park i najveći skijaški centar u Srbiji. Tara ima netaknutu prirodu i neke od najlepših vidikovaca u Srbiji. Stara planina je divlja lepotica, raj za one avanturističkog duha. Zlatar i njegova okolina će vas osvojiti na prvi pogled. Pitoma i šumovita Fruška gora se nalazi nadomak dva najveća grada u Srbiji. Divčibare, na planini Maljen su odličan izbor za ljubitelje mira i dugih šetnji prirodom. Tu su i Golija i Goč, još uvek nekomercijalizovane planine sa fantastičnom prirodom. Svaka od ovih planina nudi i letnje sadržaje tako da nećete porešiti ukoliko se odlučite za njih i za letovanje u Srbiji.

Smeštaj na planinama u Srbiji, uključujući brvnare, vikendice, vile i apartmane možete lako pronaći na našem sajtu.

Pronađite smeštaj na planinama Srbije

Odmor u banjama u Srbiji

Jedan od najvećih potencijala za razvoj turizma u Srbiji jesu banje. Banje u Srbiji su bogate termalnim i lekovitim izvorima, okružene čistom prirodom. Možete se odlučiti za letovanje u banjama Srbije, bilo da idete sami ili na odmor sa decom, ili se pak možete odlučiti za vikend odmor u banji.

Smeštaj u banjama Srbije je raznovrsan, a ponuda raste iz godine u godinu. Pored hotela i wellness centara, uvek traženi su i apartmani.

Najpoznatije banje za odmor u Srbiji su Vrnjačka Banja, Sokobanja, Banja Koviljača, banja Vrujci, banja Vrdnik i  Prolom Banja.

Vrnjačka Banja važi za kraljicu banjskog turizma i zbog svoje tradicije i kvalitetne usluge vrlo je posećena. Sokobanja ima brojne sadržaje kako za decu tako i za one starije, a okružena je i neverovatnom prirodom. 

Za smeštaj u banji, gostima su na raspolaganju hoteli, privatni smeštaj, apartmani i kuće za iznajmljivanje. Cene apartmana, kao i detaljnije informacije vezane za smeštaj u nekoj od popularnih banja, možete naći na našem sajtu.

Pronađite smeštaj u banjama Srbije

Odmor na jezeru u Srbiji

Jezera u Srbiji su odličan izbor za odmor, pogotovo ako se odlučite da ih posetite tokom vrelih dana i provedete letovanje na jezeru. 

Najpoznatija jezera za odmor u Srbiji su Perućac, Srebrno jezero, Palićko jezero, Zlatarsko jezero, Zaovine, Bovansko i Borsko jezero.

Odmor na jezeru Perućac biraju mnogi ljubitelji prirode, jer se nalazi u jednom od najlepših delova naše zemlje. Odmor na Srebrnom jezeru je takođe čest izbor srpskih turista, pa nije ni čudo što mnogi Srebrno jezero nazivaju ‘srpsko more’. Smeštaj na Zaovinskom jezeru je tražen preko cele godine, zbog nestvarnog pogleda i prelepe prirode.

Kuće za izdavanje, vikendice i apartmani na jezeru su najpopularniji smeštaji, a njihov izbor i cene možete pronaći na našem sajtu.

Pronađite smeštaj na jezerima Srbije

Odmor na rekama u Srbiji

Ako se odlučite da provedete odmor na rekama Srbije, očekuju vas pecanje, kupanje, plovidba čamcem ili veslanje, sve u zavisnosti od vaših interesovanja. Smeštaj pored reke je naročito tražen tokom leta. 

Smeštaj možete naći na najčešće na obalama Drine, Dunava i Save. Odmor pored vikendica na Drini je san mnogih ljubitelja pecanja, a pored Drine smeštaj često traže i ljubitelji splavarenja i raftinga. Pored reke Drine se nalaze i mnoge brvnare, kuće za izdavanje i etno sela.

Smeštaj na Dunavu je odlična opcija za vikend odmor, te su vikendice za iznajmljivanje uvek popularne. U ponudi su i luksuzne kuće za izdavanje i vile sa bazenom. Ako ste se uputili ka Đerdapu, smeštaj pored Dunava možete pronaći u nekom od brojnih apartmana.

Seoski turizam u Lopatnici je veoma razvijen i odlično je mesto za odmor. Reka Lopatnica koja protiče kroz selo poznata je među ribolovcima.

Pronađite smeštaj na rekama Srbije

Odmor na selu u Srbiji

Ako želite da se zaista odmorite, daleko od gradske užurbanosti i stresa, onda treba da razmislite o odmoru na selu. Odmor na selu u Srbiji može biti i kombinacija modernog i tradicionalnog, pa često možete naići na smeštaj sa bazenom, kao i na brojne sadržaje koje će učiniti da što kvalitetnije provedete odmor u selu okruženi prirodom i čistim vazduhom.

Odmor u seoskom domaćinstvu često znači i da domaćini za vas spremaju domaću tradicionalnu hranu. Seoski turizam se razvija u svim delovima naše zemlje, a na našem sajtu možete pronaći baš onaj smeštaj na selu po vašoj meri.

Pronađite smeštaj na selu u Srbiji

Potraži
0 Odrasli
0 Deca
Ljubimci
Struktura
Cena
Pogodnosti
Sadržaj

Uporedite smeštaje

Uporedi

Uporedi iskustvo