Politika privatnosti

Sajt TopSmeštaj štiti privatnost posetilaca u skladu sa sopstvenim mogućnostima. Ovaj dokument opisuje kako koristimo i obrađujemo vaše lične podatke. Nadamo se da ćemo vam preneti ono što želimo da znate na jasan i transparentan način.

Sajt TopSmeštaj se obavezuje se da će štititi vašu privatnost i omogućiti vam najbolje moguće iskustvo tokom korišćenja ovog sajta. Kako biste što kvalitetnije iskoristili vreme provedeno na ovom sajtu, potrebne su nam određene lične informacije o vama, koje će nam pomoći da prilagodimo sadržaj.

Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se vaši podaci koriste na način opisan u ovom tekstu. Ukoliko se Politika privatnosti promeni, izmenjen tekst ćemo objaviti na ovoj stranici.

Ukoliko ste i ranije koristili naše usluge, onda znate da TopSmeštaj nudi ponude za putovanja putem svog veb sajta, kao i putem drugih platformi poput partnerskih sajtova i društvenih mreža.

Važna informacija: ukoliko niste saglasni sa Izjavom o zaštiti privatnosti, savetujemo vam da prestanete da koristite naše usluge. Ako se slažete sa našom Izjavom o zaštiti privatnosti, možete na miru da rezervišete svoje sledeće putovanje putem nas. Uživajte!

Koje lične podatke skupljamo i zašto ih skupljamo

Bez informacija o vama ne možemo da vam pomognemo da rezervišete putovanje, pored toga, sajt TopSmeštaj zahteva Vaše lične podatke u sledećim situacijama:

Rezervacije smeštaja:
(Ime/korisničko ime, e-mail adresa)
Prilikom rezervacije smeštaja potrebno je da kreirate nalog na sajtu i ovu su minimum informacije koje su potrebne.

Postavljanje smeštaja:
(Ime/korisničko ime, e-mail adresa, poštanska adresa, broj telefona)
Prilikom postavljanja smeštaja, rezervacije smeštaja potrebno je da kreirate nalog na sajtu i ovu su minimum informacije koje su potrebne.

Ostavljanje komentara
(Ime/korisničko ime, e-mail adresa, IP adresa)
Komentari se čuvaju dok autor ne zatraži skidanje ili na neki način narušava ideologiju portala. Ukoliko koristite Gravatar, nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u smislu vašeg komentara.

Postavljanje pitanja
(Ime, e-mail adresa – na koji vam dostavljamo odgovor)
Kontakt podaci i pitanja se čuvaju i internoj bazi dokle god autor ne traži da se pitanje iz interne baze izbriše.

Prijava na newsletter
(Ime, e-mail adresa)
U svakom trenutku možete imati uvid u vaš nalog i odjaviti se sa liste. U tom slučaju se brišu vaši podaci.

Fotografije/Video sadržaj
Profilne fotografije nisu obavezneU svakom trenutku možete imati uvid u vaš nalog i odjaviti se sa liste. U tom slučaju se brišu vaši podaci.

Dobrovoljno dostavljeni podaci: Ovo su podaci koje nam dobrovoljno dostavljate i nisu neophodni za funkcionisanje usluga. Pošto ove podatke ne zahtevamo od Vas, Vi sami odlučujete u kojoj meri želite da budete identifikovani kroz navedene podatke.

Na koji način koristimo lične podatke

Osnovni razlog zbog koga vam tražimo lične podatke je da bismo vam pomogli da upravljate onlajn rezervacijama i omogućili da dobijete najbolju uslugu.  Na našem sajtu možete kreirati korisnički nalog, podatke koje nam dajete koristimo za upravljanje korisničkim nalogom, što vam omogućava niz korisnih opcija, slanje upita, slanje rezervacija, upravljanje rezervacijama i direktno kontaktiranje sa domaćinima.

Vaše lične podatke koristimo i kako bismo vas kontaktirali i obaveštavali o najnovijim posebnim ponudama ili o statusima u procesu rezervacije.

Možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

PODACI O KOLAČIĆIMA

Prilikom posete portalu, web provajder automatski prikuplja podatke koju uključuju IP adresu Vašeg računara, vrstu pretraživača, ime domena, vreme posete, adresu web stranice sa koje ste došli, te sve informacije o stranicama koje posetite na ovom sajtu. Ove podatke koristimo za statističke analize, sa ciljem da poboljšamo kvalitet usluge.

Šta su kolačići?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju sajt smešta u Vaš kompjuter kako bi zapamtio Vaše ponašanje i personalizovao Vaše iskustvo prilikom Vaše prve posete sajtu. Kolačići rade razne poslove na TopSmeštaj sajtu, na primer, omogućavaju Vam efikasnu navigaciju kroz stranice, da sačuvate svoje omiljene postavke i generalno da poboljšate svoje iskustvo na sajtu. Kolačići obezbeđuju bržu i lakšu interakciju između Vas i sajta. Postoje različite vrste kolačića koje prate i beleže različite vrste aktivnosti.

Korišćenje kolačica

Kolačići nam omogućavaju da prepoznamo Vaš uređaj i da isporučimo odgovarajući personalizovani sadržaj. Mi koristimo kolačiće koji su potrebni da Vam omoguće da se krećete po sajtu ili da obezbede neke od osnovnih prisutnih mogućnosti. Koristimo kolačiće da poboljšamo funkcionalnost sajta skladišteći Vaše omiljene postavke. Kolačiće koristimo i kako bi nam pomogli da poboljšamo performanse našeg sajta, naše marketinške aktivnosti i da poboljšamo Vaše online iskustvo.

Ukoliko ostavite komentar na našem veb mestu, možete se izuzeti od snimanja svog imena, adrese e-pošte i veb mesta u kolačićima. Oni su zbog vaše udobnosti tako da ne morate da ponovo popunjavate svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ukoliko imate nalog i prijavite se na ovo veb mesto, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije prijavljivanja i vaše izbore prikaza ekrana. Kolačići prijavljivanja traju dva dana, a kolačići mogućnosti ekrana traju godinu dana. Ukoliko izaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, kolačići prijavljivanja biće uklonjeni.

Sigurnost prikupljenih podataka

Sajt TopSmeštaj posebno brine da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe.

Sa ovog sajta, linkovi mogu voditi na druge  sajtove. Ne snosimo odgovornost za politiku ili procedure za zaštitu podataka, kao ni za sadržaj na ovim sajtovima.

Za više informacija o kolačićima i o njihovom upravljanju ili brisanju posetite allaboutcookies.org i sekciju za pomoć u svom pretraživaču. U podešavanjima pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome, možete odrediti koje kolačiće ćete prihvatiti, a koje ćete odbiti. Mesto na kojem možete pronaći podešavanja zavisi od vrste vašeg pretraživača. Putem opcije “Pomoć” u svom pretraživaču pronađite podešavanja koja su vam potrebna.

Ukoliko odaberete opciju da ne želite da prihvatite određene tehničke i/ili funkcionalne kolačiće, možda nećete moći da koristite neke od funkcija na našem veb sajtu.


 Uslovi korišćenja

Korišćenjem bilo kog dela sajta TopSmestaj.com – automatski prihvatate sve uslove korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju uslove korišćenja, te se smatra da su upoznati sa svim uslovima korišćenja i da su ih razumeli u celosti. Ni jedan deo sajta ne sme se koristiti u nezakonite svrhe.

Sadržaji i informacije na sajtu su zaštićeni autorskim pravima ne smeju biti kopirani, prenošeni, reprodukovani, publikovani ili distribuirani bez prethodnog odobrenja njihovih autora.  +Sajt TopSmestaj ulaže maksimalne napore da objavljeni podaci budu tačni i ažurni, ali ne može da preuzme odgovornost za eventualne greške nastale prilikom unosa. Kako administratora sajta tako i korisnika sajta.

Ukoliko korisnik ili posetilac smatra da sadržaj objavljen na sajtu povređuje njegovo lično, autorsko ili drugo pravo ili interes, on može od administratora zahtevati otklanjanje navodne povrede, odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja zahteva. Obaveštenje o eventualnoj povredi mora da sadrži opis, vrstu i prirodu povrede, te lokaciju (tj. URL adresa) ili druge informacije dovoljne za identifikaciju predmetnog sadržaja, kao i instrukcije za njegovo otklanjanje.

Ponašanje korisnika

Posetioci imaju pravu da izraze svoje mišljenje na sajtu ali nije dozvoljeno:

  • objavljivanje, slanje, razmenjivanje i prenošenje sadržaja koji je u suprotnosti sa važećom zakonskom regulativom;
  • objavljivanje, slanje, razmenjivanje i prenošenje uvredljivog, vulgarnog, pretećeg, rasističkog ili šovinističkog sadržaja, kao i sadržaja koji na bilo na bilo koji način može da prouzrokuje štetu bilo kom licu;
  • objavljivanje, slanje, razmenjivanje i prenošenje informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo prouzrokovati štetu drugim licima;
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime, drugog, pravnog ili fizičkog lica;
  • manipulisanje i zloupotreba identifikatorima da bi se prikrilo poreklo sadržaja koji se objavljuje, šalje, razmenjuje ili prenosi;
  • objavljivanje, razmena i slanje neželjenog sadržaja korisnika bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, spam poruke, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, navode ili tvrdnje koje mogu zavarati korisnike;
  • objavljivanje, slanje, razmenjivanje i prenošenje sadržaja s virusima ili sličnim fajlovima ili programima izrađenima u svrhu uništenja ili ograničenja rada bilo kojega softvera i/ili hardvera kao i telekomunikacijske opreme;
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca sajta i/ili aplikacije.

Zadržavamo pravo da uklonimo sadržaj koji smatra neprimerenim ili nije u skladu sa uslovima korišćenja. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posledica njihovih aktivnosti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja posetilaca i korisnika sajta i ne odražavaju stavove sajta TopSmeštaj.

Zadržavamo pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu, kao i Uslova korišćenja, bez obaveze prethodne najave. Svaka izmena Uslova korišćenja biće vidljiva na ovoj stranici.