fbpx

Glamping

3 Objekta
  • Sortiraj:
Istaknuti
od €58.00/noćenje
  • 2 Spavaće sobe
  • 3 Osobe
  • Brvnare, Etno kuće, Glamping, Vikendice
Istaknuti
od €70.00/noćenje

Drina River Glamping

Loznica, Srbija
  • 2-4 Osobe
  • Glamping
od €150.00/noćenje

Lala Vineyard Glamping Resort

Sremski Karlovci, Srbija
  • 8 Osobe
  • Glamping

Šta je glamping?

Glamping je, najjednostavnije rečeno, luksuzno kampovanje. Namenjen je svim ljubiteljima prirode koji ipak žele da zadrže komfor boravka u hotelskom smeštaju. Najčešće je reč o luksuzno opremljenim šatorima, sa udobnim krevetima i kupatilom, smeštenim u netaknutoj prirodi, van gužve i buke.

Iako glamping nije potpuno otvoren prema prirodi, spontan i avanturistički poput klasičnog kampovanja, i dalje vam nudi mogućnost da prirodi budete mnogo bliže nego što biste bili u nekom hotelskom smeštaju. Često glamping turizam podrazumeva i dodatne aktivnosti, poput planinarenja, vožnje bicikla, kajaka i drugih vidova aktivnog odmora.

Ovaj vid turizma je u ogromnom porastu u svetu, a glamping u Srbiji je tek u razvoju.

glamping srbija turizam šatori luksuzni kampovi
Foto: Pexels.com

Glamping Srbija

Srbija je zbog svoje očuvane netaknute prirode i prelepih predela idealna za razvoj glampinga. Mnogi turisti biraju pogled na zvezdano nebo, nepregledne šume, čist vazduh i cvrkut ptica. Glamping turizam ima veliki potencijal, te ne čudi što se poslednjih par godina pojavilo nekoliko kompleksa sa luksuznim šatorima, moderniji kampovi i kućice izgrađene od prirodnih materijala.

Još jedan tip smeštaja koji je je jako interesantan gostima su takozvane zomes kućice, neobičnog oblika sa kupolom koje podsećaju na iglo i koje su napravljene od stakla i prirodnih meterijala.

Gosti, kako domaći, tako i strani, su zainteresovani za zanimljive smeštaje u Srbiji, a glamping je jedan novitet na našim prostorima.

Gde na glamping u Srbiji?

Ako želite da doživite luksuzno kampovanje u Srbiji, postoji više opcija. U ponudi su glamping šatori i glamping brvnare i kućice širom Srbije.

Najpoznatije glamping lokacije su Fruška Gora, odnosno Sremski Karlovci, Zasavica, Kosmaj, kamp Bezdan, El Paso Zlatibor, a glamping kućice vas očekuju i na jezeru Međuvršje, u Negotinu, i na Kopaoniku.

Šta znači glamping turizam?

Glamping turizam je vrsta turizma koja kombinuje elemente kampova i luksuznih smeštaja. Glamping se obično odnosi na kampovanje u posebnim smeštajnim jedinicama, poput šatora, kućica ili kontejnera, koji su opremljeni sa svime što je potrebno za udoban boravak, poput kreveta, toaleta, kuhinja i drugih komfora.

Cilj glamping turizma je da pruži gostu priliku da se osećaju kao da je na kampovanju, ali s udobnostima i luksuzom koji se obično ne susreću u tradicionalnim kampovima.

Potraži
0 Odrasli
0 Deca
Ljubimci
Struktura
Cena
Pogodnosti
Sadržaj

Uporedite smeštaje

Uporedi

Uporedi iskustvo