Gold gondola Zlatibor – cena karte – radno vreme

gondola zlatibor

Dugo očekivano otvaranje  gondole na Zlatiboru desilo se 11. januar 2021. godine.

Iako su svi zaljubljenici u ovu planinu nestrpljivo postavljali pitanje kada se završava gondola na Zlatiboru, najnovije informacije nam otkrivaju da je početak rada Gold gondole Zlatibor 11. januara, dok je svečano otvaranje najavljeno za 14. januar 2021. godine.

Najveća investicija opštine Čajetina, gondola Zlatibor, je sada najduža gondola na svetu i kao takva će privući veliki broj turista. Zlatibor je već naša najposećenija planina koja nudi mnoštvo sadržaja, a gondola će svakako dodatno obogatiti turističku ponudu ovog kraja.

Ako tražite smeštaj na Zlatiboru, na našem sajtu vas očekuje veliki izbor apartmana, vikendica i brvnara. Mi vam otkrivamo najznačanije informacije o Gold gondoli na Zlatiboru.

Gondola Zlatibor – Cena karte

Cene ulaznica:

 • Odrasli: 1000 din
 • Deca: 550 din
 • Deca do 6 godina u pratnji odrasle osobe: besplatno
 • Grupne karte: 800-900 din

Cene ulaznica za stanovnike opštine Čajetina: 

 • Odrasli: 500
 • Deca: 350

Radno vreme:

Prodaja karata 8:00 – 15:00

Prva vožnja: 8:30 h sa početne stanice

Poslednja vožnja sa početne stanice startuje u 15:00 h, a poslednja vožnja sa krajnje stanice u 16:00 h.

Šta je gondola?

gondola zlatibor
Foto: goldgondola.rs

Gondola je zapravo tip žičare kod kojeg se transport putnika vrši pomoću kabina koje su okačene o metalne kablove. Iako nam je prva asocijacija na gondole Venecija i njeni čamci za plovidbu kanalima, izraz gondola se odomaćio i kao ime za kabinski tip žičare.

Koliko je dugačka gondola na Zlatiboru?

Dužina gondole na Zlatiboru je čak 9 km, što je čini najdužom panoramskom gondolom na svetu. Spaja centar Zlatibora sa vrhom Tornik, a međustanica se nalazi kod Ribničkog jezera, gde je planirana izgradnja Novog Zlatibora.

Koliko traje vožnja gondolom?

Trajanje vožnje gondolom je 25 minuta tokom kojih ćete moći da uživate u panoramskom razgledanju prelepih zlatiborskih predela.

Kako izgleda gondola na Zlatiboru?

Gondola od centra Zlatibora do Tornika prelazi visinsku razliku od 531 metara, a visina stubova se kreće od 7 pa sve do 30 metara, u zavisnosti od konfiguraceje terena. Rastojanja između stubova se kreću od 160 do 450 metara.

Planirani kapacitet Gold gondole je 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta, dok je maksimalni kapacitet gondole 1.000 putnika po satu. Zbog trenutne epidemiološke situacije, biće dozvoljena 4 putnika po kabini.

Mere zaštite

U skladu sa preporukama o sprečavanu širenja korona virusa, svi korisnici gondole moraju obavezno koristiti zaštitne maske na svom licu prilikom pristupanja, silaska i korišćenja gondole za prevoz.

Pored nošenja maski, putnici će se pridržavati i ostalih Covid procedura, kao što je fizička distanca od minimum 1.5 m kako u redu za čekanje na ulaz u kabinu gondole, tako i u redu za kupovinu karata.

Slični tekstovi

Gondola Brzeće

Gondola Brzeće – Kopaonik počinje sa radom

Gondola Brzeće, Kopaonik – Izgradnja gondole na Kopaoniku koja je započeta juna 2020. godine privedena je kraju. Gondole Brzeće – Kopaonik  svečano…

Vidi još

Komentari

 • Gondola na Zlatiboru počinje sa radom – Portal Mladi
  11/01/2021 12:34

  […] Izvor: topsmestaj.com […]

  odgovor

Priključite se diskusiji

Potraži
0 Odrasli
0 Deca
Ljubimci
Struktura
Cena
Pogodnisti
Sadržaj

Uporedite smeštaje

Uporedi