Kuća za smeštaj Artemida nalazi se u samom selu, uz crkvu i kafanu. Na raspolaganju je cela kuća sa dnevnom i spavaćom sobom, kuhinjom, kupatilom i prostranom natkrivenom terasom. Kuća ima ograđeno dvorište i parking mesto u dvorištu. Zbog svoje pozicije predstavlja rajsko mesto za ljubitelje lova, ribolova, planinarenja i biciklizma. Na minut od kuće Artemida možete zabaciti štap ili igrati fudbal na velikom uređenom terenu. Na suprotnom kraju sela možete pronaći osveženje u olimpijskom bazenu, slapu rečice, igrati odbojku na pesku… U školskom dvorištu dostupni su sportski tereni i parkić za decu. U blizini se nalazi i muzej Gospođin vir.

Više o okolini

Svojom pozicijom između tvrđave Golubački grad i arheološkog lokaliteta Lepenski vir, selo Dobra predstavlja centralno mesto za obilazak prirodnih i istorijskih znamenitosti Đerdapske klisure.

Renovirana tvrđava prima posetioce od marta 2019. godine, a velelepnošću i bogatim sadržajem privlači mnoge domaće i strane turiste.
Muzej Lepenski vir, na samoj obali Dunava, uzdiže se kao nepobediv svedok postojanja najvažnije i najsloženije praistorijske kulture u ovim krajevima. Kada se parkirate ispred Lepenskog vira, levo je muzej, a desno – na kilometar udaljenosti uskim asfaltiranim putem stižete do kanjona Boljetinske reke, odakle kreću uređena pešačka i biciklistička staza.

Od poznatih đerdapskih vidikovaca, u neposrednoj blizini sela su Sokolovac i Ploče, odakle se pružaju predivni pogledi na Dunav i Rumuniju.

Na području Nacionalnog parka Đerdap posetiocima je dostupno više uređenih pešačkih staza: Mali Štrbac, Veliki Štrbac, Greben, Gradašnica, Bosman – Sokolovac, Kovilovo, Kanjon Boljetinske reke, Ploče i Zlatno jezero. Izuzev edukativne staze Zlatno jezero, sve ostale staze su u režimu zaštite I stepena i podležu određenim ograničenjima, odnosno poseta je organizovana, kontrolisana i uz obaveznu pratnju. Na sajtu Nacionalnog parka Đerdap možete se detaljno informisati o stazama, uslugama vodiča, cenovniku.

Selo Dobra izgrađeno je početkom sedamdesetih, kada je staro selo, kao i mnoga mesta niz Dunav, planski potopljeno i u kotlini izgrađeno novo. U to vreme, bilo je jedno od najrazvijenijih i najuređenijih sela u Srbiji. Duž sela protiče rečica gde se napasaju krave i konji, kupaju guske i patke.
U selu se nalaze dve prodavnice sa mešovitom robom.
Od meštana možete kupiti domaći sir, jaja, mleko, povrće, voće, ribu, med, rakiju. Na usluzi vam je domaćica Milena za sve dodatne informacije.