Kuća za smeštaj Artemida nalazi se u samom selu, uz crkvu i kafanu. Na raspolaganju je cela kuća sa dnevnom i spavaćom sobom, kuhinjom, kupatilom i prostranom natkrivenom terasom. Ima ograđeno dvorište i parking mesto u dvorištu. Prima goste od 20. 7. 2020.
Svojom pozicijom između tvrđave Golubački grad i arheološkog lokaliteta Lepenski vir, Dobra predstavlja centralno mesto za obilazak prirodnih i istorijskih znamenitosti Đerdapske klisure.
Renovirana Tvrđava prima posetioce od marta 2019. godine i velelepnošću i bogatim sadržajem privlači mnoge domaće i strane turiste. Muzej Lepenski vir, na samoj obali Dunava, uzdiže se kao nepobediv svedok postojanja najvažnije i najsloženije praistorijske kulture u ovim krajevima.
Kada se parkirate ispred Lepenskog vira, levo je muzej, a desno, na kilometar udaljenosti uskim asfaltiranim putem stižete do kanjona Boljetinske reke, odakle kreću uređena pešačka i biciklistička staza. Od poznatih đerdapskih vidikovaca, u neposrednoj blizini sela su Sokolovac i Ploče, odakle se pružaju predivni pogledi na Dunav i Rumuniju. Na području Nacionalnog parka Đerdap posetiocima je dostupno više uređenih pešačkih staza: Mali Štrbac, Veliki Štrbac, Greben, Gradašnica, Bosman – Sokolovac, Kovilovo, Kanjon Boljetinske reke, Ploče i Zlatno jezero. Izuzev edukativne staze Zlatno jezero, sve ostale staze su u režimu zaštite I stepena i podležu određenim ograničenjima, odnosno poseta je organizovana, kontrolisana i uz obaveznu pratnju. Na sajtu Nacionalnog parka Đerdap možete se detaljno informisati o stazama, uslugama vodiča, cenovniku.
Selo Dobra izgrađeno je početkom sedamdesetih, kada je staro selo, kao i mnoga mesta niz Dunav, planski potopljeno i u kotlini izgrađeno novo. U to vreme, bilo je jedno od najrazvijenijih i najuređenijih sela u Srbiji. Duž sela protiče rečica, gde se napasaju krave i konji, kupaju guske i patke.
Na minut od kuće Artemida možete zabaciti štap, igrati fudbal na velikom uređenom terenu, a na suprotnom kraju sela možete pronaći osveženje u olimpijskom bazenu, slapu rečice, igrati odbojku na pesku. U školskom dvorištu dostupni su sportski tereni i parkić za decu. Tu je i muzej Gospođin vir.
U selu se nalaze 2 prodavnice sa mešovitom robom.
Od meštana možete kupiti domaći sir, jaja, mleko, povrće, voće, ribu, med, rakiju. Na usluzi vam je domaćica Milena za sve dodatne informacije.